Aj taká scéna sa odohrala v knihe o zločine


Paula v sebe zahnala myšlienky na prípad. Hneď prvý pohárik vína splnil svoj účel. Tibor bude potrebovať viac vína, pomyslela si a doliala mu po okraj pohára. Z reproduktorov znela pomalá inštrumentálna pieseň. Soft Machine – jediný džez-rockový album, ktorý doma mala. Vytiahla ho z autorádia ešte v sobotu ráno, keď Tibor parkoval pred domom.

Chceš ma opiť?“ usmial sa. Úsmev mu opätovala.

Len takto málo,“ naznačila rozmer medzi palcom a ukazovákom.

Zdvihol pohár a pripil na šťastný koniec toho prekliateho prípadu. Paula chcela myslieť už len na príjemné veci. Vychutnávať si slastné pocity. Ponorená v gauči, tisnúť sa k mužovi svojich snov. Na jeho tvári sa odrážalo svetlo sviečky umiestnenej na sklenom stolíku. Za oknami panovala tma.

Hneď, ako hladina v jej pohári klesla tesne nad dno, Tibor jej zdvorilo dolial. Skúmavým pohľadom si ju premeral a trocha sa od nej odtiahol. Každým dúškom kyselkavého, zelenkastého moku sa zmenšovala medzera medzi jeho nehybnou atletickou postavou a jej dočista roztúženým telom. Snažila sa maskovať chvenie, vyvolané jeho jemnými dotykmi na svojej bledej pokožke.

Obom naliala ďalšie víno. Zamyslela sa. Aké to asi bude? Aké bolo ich prvé milovanie? Bolo dobré? Asi nie, keď si ten pocit neuchovala. Možno to bolo alkoholom. Nebude si to pamätať ani tentoraz? Bude. Tentoraz si to určite zapamätá.

Obrátila do seba obsah pohára a objala ho okolo krku. V jeho tmavohnedých očiach bolo badať prekvapenie.

Nemali by sme...,“ chvíľu hľadal správne slová.

Urobiť niečo, čo oľutujeme hneď, ako z nás vyprchá víno a...“ už to nestihol dopovedať.

Paula mu priložila svoje žiadostivé pery k ústam. Jej dlhé svetlé vlasy prikryli jeho mužné plecia. Vysušené a trochu popraskané pery sa pomaly roztvorili. Jej svižný jazyk sa okamžite vydal na prieskum. Pevné zuby, tvrdé podnebie, široký jazyk. Jazyk začal opatrne spolupracovať. Prv, ako sa jej podarilo z neho povyzliekať červené obtiahnuté tričko, biele šortky a čierne spodky, pokúsil sa ju naposledy zastaviť.

Hovorila si, že by sme si sexom pokazili naše priateľstvo.“

Ako hlúpo teraz vyzneli slová, ktoré len nedávno vyslovila. Bolo to pred dvoma dňami.

Umlčala ho osvedčeným dlhým bozkom a obratne zo seba strhla krátke béžové šaty. Chytila ho okolo mohutnej šije, zopäla ruky a stiahla ho na seba. Mierne sa jej zatočila hlava. Zvalili sa na gauč.

Soft Machine dohrali práve vo chvíli, keď si v prítmí jedinej sviečky Tibor pomaly bral jej žiadostivé telo. Nočné ticho pretínalo len bzučanie ventilátora. Paula zatvorila oči. Cítila každý jeho dotyk. Cítila splynutie dvoch rozkošou sa zmietajúcich tiel. Bolo to úžasné.

Aj ty to cítiš?“ začula Tiborov zahrúžený hlas.

V tom momente jej do nosa vrazil ostrý závan dymu.

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Dnešná ochutnávka z knihy Stvorená objasňovať zločin.

Ukážka z knihy Stvorená objasňovať zločin Autor: Vojtech Beniczky

Ukážka z nového kriminálneho románu Stopy v snehu, s hlavnou hrdinkou Paulou Santorisovou

Posvieťme si spolu na výsluchy